Welkom bij HC Walcheren
header foto header foto header foto header foto
 
Wij hockeyen, jij ook!? Word lid!

Wil je komen hockeyen bij HC Walcheren of wil je graag een keer komen meedoen bij een training om te zien hoe leuk hockey is?
Klik dan snel op de onderstaande afbeelding en kom ook naar de club!
Vul het formulier op de pagina in zodat we contact op kunnen nemen om bij ons te komen hockeyen!


Geen training in de meivakantie!

HTZ Algemeen

20-4Beste leden,
Schijnbaar is de mail van vorige week niet bij iedereen aangekomen dus dan maar even zo; 
In de meivakantie zijn er geen trainingen!
Fijne vakantie allemaal!


Lees verder

Sponsoren

Walcheren Webshop

Bestel hier makkelijk en snel je nieuwe wedstrijdtenue bij Hockeygear.eu!


Klik op de afbeelding om direct naar de HC Walcheren clubshop te gaan.

Maak kennis met de HCW Multisport Academy!

HTZ Algemeen

12-4šŸ†•ļøšŸ„ŠšŸˆšŸ‹šŸ½ā€ā™‚ļøšŸ’ƒšŸ½Maak kennis met de HCW Multisport Academy in samenwerking met Skills4Life!    šŸ«±šŸ¼ā€šŸ«²šŸ½Wij zijn erg verheugd om voor volgend seizoen de HCW Multisport Academy in het leven te mogen roepen met Skills4Life als uitvoerende organisatie. De Academy is toegankelijk voor zowel leden als niet-leden en is voor iedereen van 6 t/m 14 jaar ongeacht niveau! Deelnemers die lid

Lees verder

Inschrijven Kennismakingsclinics HCW Multisport Academy

HTZ Algemeen

18-3 Klik op lees verder om je in te schrijven voor de Kennismakingsclinic!
//

Lees verder

Vacature lijncoƶrdinator meisjes onder 18 [A]

HTZ Algemeen

7-9 Vacature lijnā€‘coƶrdinator MO18
Met de start van het seizoen 2023-2024 alweer achter ons zijn we als technische commissie blij te melden dat we weer een fijne groep vrijwilligers hebben gevonden die gezamenlijk de hockey technische zaken op gaan pakken. We zijn echter nog op zoek naar een aantal mensen, waaronder een enthousiaste lijnā€‘coƶrdinator (LC) voor de meisjes onder 18.

Lees verder

Trainingen starten weer vanaf 28 augustus.

HTZ Algemeen

14-8 Beste allemaal,
We genieten allemaal nog lekker van een welverdiende zomervakantie. Het nieuwe hockeyseizoen staat echter ook al weer voor de deur;  de trainingen beginnen weer vanaf maandag 28 augustus en zullen op korte termijn zichtbaar worden in de Lisa app.

Lees verder

De Technische Commissie; een inkijkje.

HTZ Algemeen

16-1 De TC zoekt vrijwilligers; vandaar dit berichtje.


Wat doet de TC en waarom is het enorm belangrijk dat we voldoende vrijwilligers hebben voor de diverse functies..?
 
De Technische Commissie (TC) bestaat uit enthousiaste mensen, die zich graag inzetten voor de hockey en de club.
 

Lees verder

Gezocht; vrijwilligers voor de TC..!

HTZ Algemeen

8-4Om het werk een beetje te verdelen is de technische commissie is op zoek naar 4 enthousiaste vrijwilligers.
We zijn (dringend) op zoek naar;
- Lijncoƶrdinator voor de senioren, - Lijncoƶrdinator voor de jongenslijn, - Lijncoƶrdinator voor de meisjes C-lijn, - Zaal-coƶrdinator voor het komende zaalseizoen (winter 2022).

Lees verder

Nieuws afbeelding

Aangepaste wedstrijdtijden op zaterdag!

HTZ Algemeen

6-3Voor zaterdag 12 en 19 maart zijn de wedstrijdtijden aangepast, controleer dus goed het wedstrijdschema! Vanaf heden moeten de juiste tijden zichtbaar zijn op de website en in de app. Zowel alle eigen teams zijn hierover geĆÆnformeerd als de tegenstanders natuurlijk.

Lees verder

Nieuws afbeelding

Geen zaalcompetitie nog...

HTZ Algemeen

14-1Zowel morgen en overmorgen zal er geen zaalcompetitie zijn. Het zal dus nog even duren voordat we weer zaalcompetitie zullen gaan spelen.

Lees verder

Opnieuw harde lockdown; geen zaalhockey tot 14 januari.

HTZ Algemeen

18-12Vanaf morgenochtend 05:00 gaan we opnieuw in een harde lockdown. Dit betekent dat alle zaalhockey wedstrijden en -trainingen t/m 14 januari komen te vervallen. We wachten nog even af wat de bond gaat beslissen ten aanzien van de zaalcompetitie; wanneer hier duidelijkheid over komt laten we dat uiteraard weten. Er lijkt wel een mogelijkheid te blijven om op het veld te trainen; de TC gaat in de

Lees verder

Nieuws afbeelding

Inschrijven zaalhockey

HTZ Algemeen

6-10 Vanaf vandaag kun je je weer inschrijven voor zaalhockey.
 
Via de Lisa-website (inloggen via hcwalcheren.nl) ga je onder het tabblad "club" naar "evenementen"; team.lisa-is.nl/events
 
De contributie voor teams die trainen en competitie spelen bedraagt €80,-; dit gebruiken om zalen te huren en de trainingen/materialen te betalen.

Lees verder

Nieuws afbeelding

Keepersmaterialen.

HTZ Algemeen

24-6Indien je als keeper of team keepersmaterialen nodig hebt (omdat je ze niet hebt of omdat ze kapot zijn) kan je een mailtje sturen naar [email protected] of het vragen via coaches en/of lijncoƶrdinatoren. Indien je dringend spullen nodig hebt kun je op vrijdagavond (18:30-20:00) naar de club komen; er is dan keeperstraining en Remko kan je dan van de benodigde materialen voorzien. 

Lees verder

Teamindelingen 2021-2022

HTZ Algemeen

31-5Vanwege de mogelijkheid om nog drie competitieronden te kunnen spelen, worden de teamindelingen 2021-2022 vervroegd bekend gemaakt. Bekendmaking vindt plaats op woensdag 2 juni om 18:00 per mail.

Lees verder

Dit seizoen geen zaalcompetitie voor HC Walcheren!

HTZ Algemeen

2-10 Mede door het uitblijven van een definitief besluit van de KNHB hebben wij als HC Walcheren zijnde besloten om dit jaar niet deel te nemen aan de zaalhockeycompetitie. Wij kunnen als vereniging niet garanderen dat iedereen in een veilige hockeyomgeving kan trainen in de wintermaanden omdat wij moeten uitwijken naar 6 verschillende zalen. Daarnaast is de onzekerheid te groot om het

Lees verder

Nieuws afbeelding

Inschrijven zaalhockey !!

HTZ Algemeen

6-9 Beste leden en ouders,
 
Vanaf nu is het mogelijk om je in te schrijven voor de zaalhockeycompetitie elftallen 2020-2021! We zijn er weer vroeg bij maar aangezien de bond de 3e week van september de teamopgave wilt ontvangen zullen wij nu al starten met de inschrijving. Uiteraard zal alles onder voorbehoud zijn van de coronamaatregelen van de overheid.
 

Lees verder

Nieuws afbeelding

De jeugd gaat weer trainen; de regels!

HTZ Algemeen

29-4  
Beste leden van HC Walcheren,
De afgelopen tijd heeft veel van ons allen gevergd. De beperkte vrijheid, scholing en het werken vanuit huis: de coronacrisis heeft een enorme impact op ons dagelijks leven. Onze gedachten gaan uit naar degenen die het virus van heel dichtbij hebben meegemaakt of een dierbare hebben verloren. De crisis is zeker nog niet voorbij, maar er lijkt

Lees verder

Zaalhockey 2019-2020

HTZ Algemeen

13-11Deze week is het trainingsschema voor de zaalhockey online gegaan. In de app staat dat de trainingen deze week al beginnen. Maar dat is niet aan de orde. De trainingen starten na de laatste competitiewedstrijd op het veld. De teams zullen daar deze week nog over geĆÆnformeerd worden.

Lees verder

Speler volg systeem (SVS)

HTZ Algemeen

11-11 De jongens en meiden hebben de eerste wedstrijden na de herfstvakantie weer achter zich. Nu de meest urgente problemen rond de velden lijken te zijn opgelost, keert de focus terug waar die hoort: bij het plezier in hockey. HC Walcheren biedt graag voor iedereen mogelijkheden om zichzelf te blijven uitdagen, motiveren en verbeteren. Om van ieder kind een goed beeld te krijgen en te houden,

Lees verder

Herfstvakantie 2019

HTZ Algemeen

13-10Komende week is het herfstvakantie. Tenzij anders met jullie trainers/coaches afgesproken zijn er deze week GEEN trainingen.
Fijne vakantie en we zien elkaar maandag 21 oktober weer.

Lees verder

Nieuws afbeelding

Programma districtscompetities 2019-2020

HTZ Algemeen

16-8 Na de Livera Hoofdklasse Hockey Dames, Hoofdklasse Heren en de overige teams in de Bondscompetitie, heeft de competitieleiding van de KNHB ook het programma van de districtscompetities gepubliceerd.
Uitzondering hierop is de districtscompetitie Zuid Nederland (Jeugd en Senioren). Dit programma wordt op maandag 19 augustus gepubliceerd.

Lees verder

We gaan weer het veld op!

HTZ Algemeen

12-8Op maandag 19 augustus 2019 zullen de eerste trainingen van het seizoen 2019-2020 weer gaan starten. Het trainingsschema staat online. In de komende week zullen de laatste trainers aan een team gekoppeld worden. Daar zullen de desbetreffende teams over worden geĆÆnformeerd.

Lees verder

Nieuws afbeelding

Teamindeling 2019-2020

HTZ Algemeen

16-6 Het is weer zo ver! De teamindelingen zijn bekend en via onderstaande link te bekijken. Ook dit jaar is er weer door de vrijwilligers van de TC veel werk verricht om de teamindeling voor het komende seizoen rond te krijgen. We willen jullie, de leden van HC Walcheren, als bestuur dan ook benadrukken dat deze mensen zich kosteloos en met alle goede bedoelingen voor de vereniging

Lees verder

We gaan weer het veld op!

HTZ Algemeen

17-2Beste trainers en coaches,
Vanaf aanstaande maandag beginnen de veldtrainingen weer. Dit weekend spelen de laatste teams de competitiewedstrijden in de zaal. De weersvoorspellingen zien er goed uit dus het is weer een mooie tijd om het veld op te gaan.

Lees verder

Nieuws afbeelding

Sneeuw op de velden!

HTZ Algemeen

22-1 Beste leden,

Enkele teams zijn alweer begonnen met trainen op het veld. Zolang de velden bevroren zijn en er nog sneeuw op ligt is het NIET toegestaan de velden te betreden.

Status velden:

- De velden mogen niet betreden worden 23/1 - 9:00 uur

Volgende update:

- Donderdag 24 januari om 12:00 uur


Lees verder

Inschrijven zaalhockey 2018-2019

HTZ Algemeen

4-9 Vanaf nu is het mogelijk om je in te schrijven voor de zaalhockeycompetitie elftallen 2018-2019!
Waarom zaalhockey?

Lees verder

Nieuws afbeelding

Zaalhockey 2018-2019

HTZ Algemeen

25-8Wil jij deze winter ook in de zaal door gaan met hockey? Meld je dan nu snel aan voor de zaalhockeycompetitie!

Lees verder

Teamindelingen 2018-2019

HTZ Algemeen

11-6 De teamindelingen staan weer online voor komend seizoen.

KLIK HIER VOOR DE INDELINGEN

Lees verder

Warm weer in het weekend van 26-27 mei

HTZ Algemeen

25-5 Aankomend weekend, 26 & 27 mei, verwacht het KNMI hoge temperaturen die lokaal kunnen oplopen tot 30ĀŗC. Met warm weer wordt er gewoon gehockeyd, maar de KNHB adviseert verenigingen en teams wel om rekening te houden met het zomerse weer en de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen.
 
Drinkpauze inlassen boven 27ĀŗC
 

Lees verder

Nieuws afbeelding

Training Goede Vrijdag en Pasen!

HTZ Algemeen

28-3Beste leden, trainers en coaches,
Komende vrijdag 30 maart (Goede Vrijdag) zullen de trainingen doorgaan. Maandag 2 april (2e Paasdag) zullen er geen trainingen zijn.
Met vriendelijke groet, Het bestuur

Lees verder

Nieuws afbeelding

Geen trainingen Jongste Jeugd! (Vrijdag 2 maart)

HTZ Algemeen

1-3Er is besloten om de trainingen voor de jongste jeugd op vrijdag 2 maart niet door te laten gaan ivm de weersomstandigheden. 

Lees verder

Train de trainer voor de jongste jeugd trainers!

HTZ Algemeen

28-2Helaas kunnen de trainingen van de jongste jeugd vanwege de weersomstandigheden niet doorgaan. Een mooi moment om de trainers weer te voorzien van de nodige informatie om een goede training neer te zetten.

Lees verder

Nieuws afbeelding

Meisjes D2 zaalkampioen!

HTZ Algemeen

28-2Ook dit jaar hebben wij weer een zaalkampioen! Meisjes D2 mocht dit seizoen de strijd aan in de 2e klasse met o.a. onze Meisjes D1-2 als directe concurrent. Alleen een overwinning op Olympia en Etten-Leur was vandaag nodig om vandaag Meisjes D2 tot kampioen te benoemen. Speelsters en begeleiding gefeliciteerd met deze mooie prestatie!

Lees verder

Nieuws afbeelding

Clinics hockey door HC Walcheren!

HTZ Algemeen

28-2Ook in de lenteperiode zullen wij weer verschillende clinics verzorgen. Zo zullen wij vanaf vandaag weer een paar weken actief zijn bij de Louise de Colignyschool en de BSO.

Lees verder

Nieuws afbeelding

Nieuwe trainingsdoeltjes!

HTZ Algemeen

28-2Wij zijn blij met onze nieuwe doeltjes om te trainen! Dank aan Verbunt Hockey voor de levering.

Lees verder

Nieuws afbeelding

TRAININGEN GAAN NIET DOOR!

HTZ Algemeen

27-2Beste leden,
Dinsdag 27 februari en woensdag 28 februari zullen er GEEN trainingen zijn op HC Walcheren. 
Met vriendelijke groet, Het bestuur

Lees verder

Nieuws afbeelding

Trainen in de vakantie!

HTZ Algemeen

16-2Van maandag 19 februari t/m vrijdag 23 februari zijn er geen trainingen tenzij de trainer anders heeft aangegeven!
Fijne vakantie!

Lees verder

Nieuws afbeelding

Trimmers clinic onder leiding van Den Bosch Heren 1 & Bloemendaal Dames 1!

HTZ Algemeen

7-11 ABN AMRO is de trotse hoofdsponsor van HC Walcheren. Dankzij deze hoofdsponsor mogen wij alle trimmers met plezier uitnodigen voor een speciaal voor de trimmers georganiseerde hockeyclinic. Deze clinic staat onder leiding van Joep Burgerhof en Rutger Plat van Den Bosch Heren 1 en Kim van Leeuwen en Joelle Ketting van Bloemendaal Dames 1!

Lees verder

Nieuws afbeelding

Train de trainer: Joost Bitterling geeft 1e sessie van het seizoen!

HTZ Algemeen

18-10 Na de implementatieworkshop van de HockeyPraktijk en een succesvolle lezing van Kim Lammers staat komende maandag 23 oktober de 1e sessie van de Train de trainer bijeenkomsten op de planning. Vorig seizoen hebben wij Timmo Kranstauber, Joost Bitterling en Eric Verboom op bezoek gehad. Zij hebben de bijeenkomsten, met elk een apart thema, verzorgd.

Lees verder

Nieuws afbeelding

Lezing Kim Lammers goed bezocht!

HTZ Algemeen

14-10Vanmorgen hebben wij, dankzij onze hoofdsponsor ABN Amro, op onze club Kim Lammers mogen ontvangen voor een lezing. De opkomst was geweldig en de lezing was zeer geslaagd met ups en downs uit de carriĆØre van Kim Lammers bij Oranje.

Lees verder

Nieuws afbeelding

Trainingen in de vakantie!

HTZ Algemeen

13-10 Tijdens de herfstvakantie zullen er geen trainingen zijn. Teams die graag willen trainen volgende week en ook een trainer hebben kunnen dit aanvragen via [email protected].
Als dit niet aangevraagd is kan het zo zijn dat je voor een dicht hek staat.
Wij wensen jullie een fijne vakantie!

Lees verder

Nieuws afbeelding

Keepersclinic Pirmin Blaak!

HTZ Algemeen

12-10 Op zaterdag 24 februari 2018 zal Pirmin Blaak met zijn assistenten van GoaliesWorks aanwezig zijn op HC Walcheren om de keepers en keepsters van onze club weer veel nieuwe dingen te leren. De clinic zal plaatsvinden van 18:00 uur tot 20:00 uur op Sportpark Vrijburg.


De inschrijvingen zijn gesloten!

Lees verder

Nieuws afbeelding

Kim Lammers bezoekt HC Walcheren!

HTZ Algemeen

8-10Ex Topinternational Kim Lammers bezoekt HC Walcheren om te vertellen over de ups en downs van haar hockeycarriere.


Lees verder

Nieuws afbeelding

Leuker, leerzamer en gestructureerde trainen en coachen? Kom naar de workshop van HockeyPraktijk.

HTZ Algemeen

27-9 Leuker, leerzamer en gestructureerde trainen en coachen? Kom naar de workshop van HockeyPraktijk.Lees verder

Nieuws afbeelding

Kick-Off op zaterdag 2 september!

HTZ Algemeen

30-7 De vakantie is alweer halverwege en de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn al volop bezig. Op zaterdag 2 september is er op onze club weer de jaarlijkse Kick-Off. Dat wil zeggen dat iedereen op de club welkom is voor oefenwedstrijden, spelregelcafé, kennismaking of natuurlijk gewoon voor de gezelligheid. Ook is het deze dag mogelijk om nieuwe hockeyspullen aan te schaffen

Lees verder

Nieuws afbeelding

Teamindeling Meisjes A-lijn

HTZ Algemeen

30-6Hieronder volgt de indeling van de Meisjes A-lijn voor het seizoen 2017-2018. In de teams staan de namen op alfabetische volgorde!

Lees verder

Vandaag geen training!

HTZ Algemeen

7-6Vanwege de harde wind gaan de trainingen vanavond, woensdag 7 juni, NIET door!

Lees verder

Meisjes B1 kampioen!

HTZ Algemeen

27-5Vandaag is ook Meisjes B1 kampioen geworden van de lentecompetitie. De meiden speelden vandaag thuis tegen Goes. Met een 6-0 overwinning zijn de meiden, met nog één competitiedag te gaan, niet meer te achterhalen. Gefeliciteerd met het kampioenschap voor de meiden en begeleiding!

Lees verder

Nieuws afbeelding

Meisjes D1 kampioen!

HTZ Algemeen

27-5Vandaag is Meisjes D1 kampioen geworden van de lentecompetitie. De meiden speelden vandaag uit tegen directe concurrent Olympia. Met een 0-3 overwinning zijn de meiden, met nog één competitiedag te gaan, niet meer te achterhalen. Gefeliciteerd met het kampioenschap voor de meiden en begeleiding!

Lees verder

Nieuws afbeelding

Meisjes B3 kampioen!

HTZ Algemeen

21-5 Vandaag is het eerste jeugdteam kampioen geworden van de lentecompetitie. Meisjes B3 speelden vandaag uit tegen DDHC. Met een 1-6 overwinning zijn de meiden, met nog twee competitiedagen te gaan, niet meer te achterhalen.
Gefeliciteerd met het kampioenschap voor de meiden en begeleiding!


Lees verder

Nieuws afbeelding

Morgen, vrijdag 5 mei, zijn de velden gesloten!

HTZ Algemeen

4-5Morgen, vrijdag 5 mei, zijn de velden op Sportpark Vrijburg gesloten!

Lees verder

Nieuws afbeelding

Vandaag, maandag 24 april, GEEN trainingen!

HTZ Algemeen

23-4De velden van Sportpark Vrijburg zijn maandag 24 april gesloten i.v.m. vakantie. Er zijn geen teams die hebben aangegeven te willen trainen. Daarom zijn de velden gesloten.Lees verder

Nieuws afbeelding

Meisjes B2-1 zaalkampioen!

HTZ Algemeen

19-2 Meisjes B2-1 is vandaag zaalkampioen geworden in de 2e klasse van de zaalcompetitie 2016-2017. Een prachtige prestatie in het eerste jaar zaalcompetitie van HC Walcheren!
Gefeliciteerd speelsters en begeleiding!
De huldiging zaal plaatsvinden op maandag 6 maart tijdens de train de trainer avond!


Lees verder

Nieuws afbeelding

Eerste zaalseizoen is een groot succes!

HTZ Algemeen

19-2Het eerste seizoen in de zaalcompetitie is voor HC Walcheren een groot succes! Naast de prachtige prestatie van MB2-1 hebben dit seizoen ook Meisjes D1, Meisjes B1 en Meisjes A1 deelgenomen aan de zaalcompetitie.

Lees verder

Nieuws afbeelding

4e sessie train de trainer!

HTZ Algemeen

9-2 Voor de jaarwisseling hebben er op onze club 2 sessies van de Train de Trainer plaats gevonden. Deze zijn gegeven door Timmo Kranstauber en Joost Bitterling. Daarnaast volgt op donderdag 16 februari een club thema-avond met het thema Warming-up. Deze zal verzorgd worden door de KNHB en VeiligheidNL. Zoals bij veel verenigingen wordt ook bij ons de jeugd getraind door ouders en oudere

Lees verder

Nieuws afbeelding

Keepersuitrusting!

HTZ Algemeen

8-2 Elk seizoen krijgen alle teams van HC Walcheren, van de F-jes tot en met de Veteranen, een keepersuitrusting voor de wedstrijden. Het ene team heeft een vaste keeper die elke week in het goal staat maar er zijn ook teams die wisselen van keeper zodat iedereen in het team een keer aan de beurt komt om op goal te staan. Of je team nu een vaste keeper heeft of niet krijg je als team altijd een tas

Lees verder

Nieuws afbeelding

Oefenwedstrijden

HTZ Algemeen

8-2 De afgelopen weken zijn de meeste teams weer begonnen met trainen. Dat is ook nodig want de start van de lentecompetitie komt alweer dichtbij. In het weekend van 10 maart zullen alle jeugdteams weer beginnen aan de competitie. Natuurlijk geven wij jullie de mogelijkheid om oefenwedstrijden te plannen. Dat kan op zaterdag 11 en zondag 12 februari en zaterdag 18 februari. 

Lees verder

Nieuws afbeelding

Club-thema avond Warming-Up!

HTZ Algemeen

8-2 Donderdag 16 februari staat er een clubthema-avond warming-up op het programma. Deze avond is bedoeld voor trainers en coach van jeugdteams. Het programma is ook voor senioren maar de focus ligt deze avond bij de jeugd in verschillende leeftijdsgroepen. Tijdens deze avond zal er door de expert Wendela van Dijk een presentatie gegeven worden over het ontstaan van dit programma en hoe wij als

Lees verder

Nieuws afbeelding

Meisjes D1 strijden voor de titel!

HTZ Algemeen

8-2Komende zaterdag zal Meisjes D1 in Breda strijden voor de 1e plek in de 2e klasse. Daar zal wel de nummer 2 Olympia en de nummer 3 Push verslagen moeten worden. Bij twee keer winst is het kampioenschap nog niet zeker. Olympia MD1 heeft 2 wedstrijden minder gespeeld en komen ook 18 februari nog in actie. 
Wij wensen Meisjes D1 heel veel succes zaterdag!

Lees verder

Nieuws afbeelding

Train de Trainer

HTZ Algemeen

14-11 Vorige week maandag vond op onze club de 1e sessie van de Train de Trainer plaats. Deze is gegeven door Timmo Kranstauber. Zoals bij veel verenigingen wordt ook bij ons de jeugd getraind door ouders en oudere jeugdleden. Om ervoor te zorgen dat onze trainers de juiste kennis en bagage hebben om met de jeugd aan de slag te gaan organiseren wij, met dank aan onze hoofdsponsor ABN AMRO, meerdere

Lees verder

Nieuws afbeelding

Trainersbijeenkomst maandag 31 oktober

HTZ Algemeen

29-10Zoals bij veel verenigingen wordt ook bij onze club de jeugd getraind door ouders en oudere jeugdleden. Om ervoor te zorgen dat onze trainers de juiste kennis en bagage hebben om met de jeugd aan de slag te gaan organiseren wij, met dank aan onze hoofdsponsor ABN AMRO, drie Train de Trainer sessies. 

Lees verder

Nieuws afbeelding

Mini's van de week

HTZ Algemeen

4-10 Afgelopen zondag waren er voor de eerste keer mini's van de week aanwezig bij de wedstrijd van Heren 1 en Dames 1.
Om 11:00 uur speelde Heren 1 tegen Push. Philippe mocht als mini van de week de bal uitnemen en uiteraard ook op de foto met de heren.

Lees verder

Nieuws afbeelding

Inschrijven elftallen zaalhockeycompetitie 2016-2017!

HTZ Algemeen

30-8 Waarom zaalhockey?
Zaalhockey is een leuke, attractieve en snelle variant van veldhockey. Je bent veel aan de bal. Technische vaardigheden zijn nodig en zullen zich verder en sneller ontwikkelen in de zaal. Dit geldt ook voor je spelinzicht. Deze ervaringen en voordelen neem je later weer mee naar de veldwedstrijden.
 

Lees verder

Nieuws afbeelding

Informatieavond Zaalhockey

HTZ Algemeen

10-7 Komend seizoen willen wij gaan deelnemen aan de zaalhockeycompetitie. De coaches en trainers zijn hier eerder al over ingelicht. Om iedereen een goede keuze te laten maken, om wel of niet deel te nemen aan de zaalhockeycompetitie, houden wij een informatieavond op dinsdag 12 juli vanaf 19:00 uur in het clubhuis.
Iedereen is welkom vanaf 18:45 uur!

Lees verder

Nieuws afbeelding

Lezing Teun de Nooijer + Clinic Jongste Jeugd

HTZ Algemeen

1-6 Op zondag 12 juni zal Teun de Nooijer op onze club een lezing komen geven voor alle trainers en coaches van onze jeugdteams. Uiteraard zijn alle ouders, spelers en andere belangstellende van harte welkom!
Waar: Clubhuis HC Walcheren
Wanneer: Zondag 12 juni om 11:00 uur
Thema: Het beste uit jezelf en en het team halen

Lees verder

Nieuws afbeelding

Trainingen tijdens de vakantie!

HTZ Algemeen

27-4Deze week is er voor de elftallen de mogelijkheid om te trainen. Volgende week zijn de velden voor iedereen gesloten.
Voor de Jongste Jeugd is zowel deze als komende week geen trainen.
Wij wensen iedereen een fijne vakantie!

Lees verder

Nieuws afbeelding

Bijscholing KNHB Academie "Hockey is een KIJKsport"

HTZ Algemeen

20-3 Beste coaches, trainers en andere belangstellende,
De KNHB Academie verzorgt door het gehele jaar verschillende bijscholingen. Zo ook de bijscholing "Hockey is een KIJKsport". Deze bijscholing geeft meer inzicht in de relatie tussen kijkgedrag, hockeytechniek en het maken van tactische keuzes in het veld. Hoe ga je hiermee om tijdens het training geven en coachen. 

Lees verder

Nieuws afbeelding

Trainingen jongste jeugd

HTZ Algemeen

17-2De trainingen voor de jongste jeugd starten weer na de vakantie, woensdag 2 maart beginnen we weer. Komende vrijdag en tijdens de vakantie wordt er niet getraind.

Lees verder

Zaalhockey

HTZ Algemeen

17-12 Beste allemaal,   Na diverse aanmeldingen is het zaalschema als onderstaand. ( alle uren in de belt ) In de laatste kolom staan de trainers.    17 januari
9-10
MD5
Eigen trainer

10-11
M8E1 & M8E2
Joost

Lees verder

Nieuws afbeelding

Meisjes B1 promoveert naar de 1e klasse!

HTZ Algemeen

30-11 Afgelopen zaterdag is Meisjes B1 kampioen geworden door een 10-0 overwinning op Goes. Hierdoor promoveren zij naar de 1e klasse. Het kon al twee keer eerder beslist worden maar de spanning was voelbaar. Vorige week was Zwart-Wit met 2-1 te sterk op eigen veld en de week daarvoor was er een kansloze nederlaag tegen Pelikaan. Maar opgeven zat er niet bij. En dat bleek afgelopen zaterdag. Het

Lees verder

Nieuws afbeelding

Inschrijven Zeeuwse Hockey School

HTZ Algemeen

16-10Door technische problemen is het op dit moment helaas niet mogelijk om via het digitale inschrijfformulier in te schrijven voor de Zeeuwse Hockey School. 
Inschrijven kan door een mail te sturen naar [email protected] met de naam, leeftijd en het team waar de deelnemer is ingedeeld.

Lees verder

Nieuws afbeelding

Sportiviteit & Respect: Het begint bij jou!

HTZ Algemeen

11-10De Sportiviteit & Respect ambassadeurs van de KNHB, internationals Billy Bakker en Eva de Goede, weten als geen ander hoe hoog de strijd op kan lopen tijdens een wedstrijd. Billy en Eva weten ook dat je zelf altijd een keuze hebt in hoe je reageert. Laat je je meeslepen door alle emoties of weet je te relativeren en je hoofd koel te houden? Hockey is de mooiste sport die er is, dat

Lees verder

De waarde van een hockeybal!

HTZ Algemeen

23-9 Als je kijkt naar de inventaris van een hockeyclub, en welke waarde dat vertegenwoordigd, dan zijn wij altijd benieuwd naar het aantal hockeyballen. Het gaat hierbij om twee aspecten:
1. de economische waarde van een bal, en
2. de waarde van een bal tijdens een training.

Lees verder

Nieuws afbeelding

Speeldata seizoen 2015-2016

HTZ Algemeen

2-8Beste Coaches, Spelers ,Managers en Ouders,
De definitieve seizoensplanning 2015-2016 is gereed. In de bijlage kunt u een overzicht vinden van de definitieve data waarop de competitiedagen vallen! 

Lees verder

Nieuws afbeelding

Eerste vriendjesdag was een succes!

HTZ Algemeen

11-7Vandaag is de eerste vriendjesdag op HC Walcheren georganiseerd. Jongens uit de F, E, en D jeugd mochten vriendjes meenemen om ze op een leuke manier kennis te laten maken met deze mooie sport.

Lees verder

Nieuws afbeelding

Nieuwe coƶrdinatoren jongste jeugd

HTZ Algemeen

28-6Anouk Geijsen zwaait af als trainingscoƶrdinator voor de jongste jeugd. We bedanken haar voor haar inzet voor de jongste leden van onze club.
We verwelkomen de nieuwe coƶrdinatoren (op de foto van links naar rechts) Jessica Windt, Chantal Tersteeg en ZoĆ« Kallemein. 
TC HC Walcheren

Lees verder

Nieuws afbeelding

Velden gesloten door vrieskou

HTZ Algemeen

22-1Beste leden,  
Vandaag donderdag 22 januari en ook vrijdag 23 januari zijn de velden helaas gesloten. Door de lage temperaturen zijn de velden te hard en glad om op te trainen.  Maandag zal er gewoon weer getraind worden.
Met vriendelijke groeten, Lars 

Lees verder

Schema zaalhockeytraining

HTZ Algemeen

4-1Gedurende de maand januari zal er door de teams die zich daarvoor hebben opgegeven getraind worden in de zaal bij De Kruitmolen (Middelburg) of De Belt (Oost-Souburg). Zie onderstaand schema.

De Kruitmolen
Middelburg
 
De Belt
Oost-Souburg

Lees verder

winterstop en de wintertraining

HTZ Algemeen

10-12Beste leden,
De winterstop zal aanstaande vrijdag intrede 12-12-14. Maar dat houd niet in dat de trainingen voorbij zijn er word tijdens de winterstop nog in de zaal getraind. Op het veld word ook nog getraind mits het weer het toelaat!
Hierbij de data voor de veld training:

Lees verder

slecht weer!!

HTZ Algemeen

20-10Ondanks de vakantie hebben sommige teams toch training helaas gaan ze vandaag (21/10/2014)  niet door vanwege het slechte weer 
Met vriendelijke groeten lars de kubber 

Lees verder

training jongste jeugd tijdens herfstvakantie

HTZ Algemeen

16-10Tijdens de herfstvakantie is er op woensdag geen training voor de jongste jeugd. Dit zijn de trainingen voor de puppy's (G'tjes), de F'jes en E-teams. 
Fijne vakantie en tot daarna!
TC HC Walcheren.

Lees verder

trainingsschema 2014 - 2015

HTZ Algemeen

12-7Het nieuwe trainingsschema voor het seizoen 2014 - 2015 staat online, op de site van HC Walcheren onder 'training'. Hierop is te zien op welke tijden en velden de teams zullen trainen.
De trainers zijn nog niet in het schema ingevuld. Deze zijn al wel grotendeels bekend, maar het invullen in het schema is handwerk en dat kost enige tijd. Dat zal de komende weken gebeuren.

Lees verder

aanvang zomerstop

HTZ Algemeen

10-6De zomerstop start op maandag 7 juli. Vanaf die datum zijn de velden gesloten. Er is tot en met vrijdag 4 juli gelegenheid om te trainen.

Lees verder

trainen tot aan de zomerstop - aanpassing!

HTZ Algemeen

25-5Alle D t/m A jeugdspelers zullen vanaf maandag 26 mei 2014 trainen met hun nieuwe team. De trainingen gaan door tot aan de zomerstop die start op 7 juli. De eerste week van juli is dus de laatste trainingsweek van dit seizoen. De trainingen vinden plaats volgens het huidige trainingsschema (zoals op de site vermeld). Voor sommige nieuwe teams, die nu dus nog geen training hebben volgens het

Lees verder

teamindeling MCD 2014 - 2015

HTZ Algemeen

25-5En tot slot, hierbij de teamindeling voor de meisjes C en D voor het komende seizoen (PDF-bestand, kijk onder Nieuws).

Lees verder

teamindeling MAB 2014 - 2015

HTZ Algemeen

25-5Hierbij de nieuwe teamindeling voor volgend seizoen voor de MAB lijn (PDF-bestand). Hier is de volgende opmerking bij te plaatsen: De selectie van MA1 is nog niet afgerond. Wij gaan in de komende twee weken met een groep van 18 meiden trainen. Drie van deze meiden gaan afvallen en komen in MA2 terecht. 1 meisje zal worden toegelaten tot de Dames 1 selectie.

Lees verder

teamindeling jongenslijn D t/m A 2014 - 2015

HTZ Algemeen

25-5Hierbij de nieuwe teamindeling voor alle jongensteams D t/m A voor volgend seizoen (PDF-bestand, zie onder Nieuws).

Lees verder

Jongens C1 kampioen

HTZ Algemeen

18-5
Allen voor één en één voor allen.

Een spreuk die erg van toepassing is voor dit team.


Lees verder

Nieuws afbeelding

Jongens B2 kampioen

HTZ Algemeen

12-5Afgelopen zaterdag is Jongens B2, onverwacht al, kampioen geworden in de 3de klasse. Voor het kampioenschap waren ze afhankelijk van resultaat van de wedstrijd van hun concurrent Oudenbosch tegen Breda.
Jongens B2 heeft zelf hun uitwedstrijd bij Olympia knap met 11 man gewonnen 6-3, met rust was het nog 2-2 en kon het alle kanten op gaan.

Lees verder

Jongens D1 kampioen

HTZ Algemeen

12-5De eerste kampioen in de lente competitie hebben we op 19 april al kunnen noteren. 
---
Jongens D1 heeft in een zinderende wedstrijd op 19 april jl. het kampioenschap veiliggesteld in de 2de klasse in de uitwedstrijd bij DDHC.

Lees verder

Nieuws afbeelding

trainingen in de meivakantie

HTZ Algemeen

25-4De trainingen in de mei vakantie gaan deels door. In de eerste week van de mei vakantie zal geen training plaats vinden. de tweede week van de meivakantie zal er wel weer getraind worden .  Ook vijf mei zal er geen training plaatsvinden . Iedereen een prettige vakantie  Mvg  de   TC 

Lees verder

Selectieweek voor de Jeugd

HTZ Algemeen

2-4 Ook dit seizoen zullen er weer selectietrainingen/wedstrijden gehouden worden op HC Walcheren. Zie het schema hier onder op welke dagen en tijden deze selecties zijn!

Lees verder

Nieuws afbeelding

Wedstrijdschema online

HTZ Algemeen

28-2De tijden voor wedstrijdschema van de rest van het seizoen staan online! De tijden zijn nog niet definitief vastgesteld, maar het is alvast een opzet voor wat er verwacht kan worden. Op het moment dat er tijden vast staan, wordt ook de verzameltijd zichtbaar in het wedstrijdschema. Weet je als team al dat er een datum is die niet uit komt doordat er veel spelers/speelsters afwezig zijn -door

Lees verder

Nieuws afbeelding

MC4 HERFSTKAMPIOEN

HTZ Algemeen

5-12 Tot het eind toe spannend, slechts één punt verschil met nummer twee maar wel best scorende ploeg en maar zes goals tegen, is afgelopen zaterdag MC4, onder bezielende leiding van coach Anneloes Roelandschap,herfstkampioen geworden! Gefeliciteerd meiden en coach!


Lees verder

Nieuws afbeelding

ANOUK GEIJSEN NIEUWE COƖRDINATOR JONGSTE JEUGD

HTZ Algemeen

5-12Nadat Soon Ja de Ruijter een aantal weken geleden te kennen heeft gegeven te
stoppen met haar werkzaamheden als trainingscoƶrdinator heeft Anouk Geijsen
zich bij het bestuur gemeld en aangegeven dat zij de werkzaamheden zou
willen overnemen. Na een gesprek met Anouk kan het bestuur jullie mededelen

Lees verder

Nieuws afbeelding

Meisjes A2 herfstkampioen

HTZ Algemeen

17-11Met de 1-4 winst uit tegen Tempo op zaterdag 16 november jl. heeft meisjes A2 definitief het herfstkampioenschap veiliggesteld in de tweede klasse!

Lees verder

Nieuws afbeelding

Nieuw trainersvergoedingssysteem

HTZ Algemeen

16-11 Het bestuur heeft, op voorstel van de TC, haar goedkeuring gegeven aan een nieuw vergoedingssysteem voor de trainers van de jeugdteams van HC Walcheren. Dit systeem gaat met terugwerkende kracht in vanaf het begin van het huidige seizoen. Dit vergoedingssysteem is op de site te vinden onder het tabblad "tc". Alle trainers worden hier over ook nog benadert door Lars de Kubber.


Lees verder

Trimmers gezocht!

HTZ Algemeen

8-10Voor de trimgroep van de donderdagavond zijn we op zoek naar nieuwe enthousiaste mensen die willen komen hockeyen! Met of zonder hockeyervaring, iedereen is welkom om een keer te komen proeven van het trimhockey op HC Walcheren.
Zie hieronder de oproep van de groep zelf:

Lees verder

Voorkomen blessures; berichtje van de (Personal)-Fysio

HTZ Algemeen

10-3 Beste leden van H.C.Walcheren,
 
De zaalperiode is achter de rug en de veldtrainingen zijn al weer even begonnen.

Lees verder

Trainingen afgelast!

HTZ Algemeen

8-9Alle trainingen van de jongste jeugd zijn door de harde wind en de vele regen vandaag, vrijdag 8 september afgelast!

Lees verder

Nieuws afbeelding

Start trainingen!

HTZ Algemeen

30-7De trainingen zullen weer starten van maandag 21 augustus. Informeer bij je trainer of zij of hij er dan ook is i.v.m. de laatste week vakantie. Nog niet voor elk team zijn de trainers bekend. Dit hopen wij snel rond te hebben. 

Lees verder

Nieuws afbeelding

Online workshop ā€˜Een beetje opvoederā€™ beschikbaar

HTZ Algemeen

14-11 Vanaf vandaag is het voor ouders, trainers en coaches mogelijk om de online workshop ā€˜Een beetje opvoederā€™ van kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve te volgen. Deze workshop wordt al ruim tien jaar fysiek aangeboden, maar vanaf nu is deze ook online te volgen bij HC Walcheren. Hiermee speelt de KNHB in op de steeds groter wordende uitdaging om mensen bij elkaar te krijgen op een bepaald

Lees verder

Nieuws afbeelding

Inschrijven Zeeuwse Hockey School 2016-2017!

HTZ Algemeen

11-9Beste leden van HC Walcheren en deelnemers van de Zeeuwse Hockey School, 
Het Seizoen 2015-16 van de Zeeuwse Hockey School zit erop. Wij hopen dat jullie een prettige vakantie hebben gehad. Blok 1 van het seizoen 2016-2017 start in de vierde week van September, en het is weer een cyclus van 5 weken/trainingen. Dit is een week later dan eerder was gemeld!

Lees verder

Nieuws afbeelding

Zeeuwse Hockey School

HTZ Algemeen

12-10 Ons doel is om kinderen vaker te laten trainen om zo meer te leren en zich sneller te ontwikkelen. Daartoe bieden wij mogelijkheden voor extra trainingen.

 

Lees verder

Nieuws afbeelding

Trainingen afgelast!

HTZ Algemeen

11-12 Beste trainers!


De trainingen voor de komende week zijn afgelast! Het veld is bevroren en de verwachting voor de komende dagen is dat het blijft vriezen. Bovendien blijft de sneeuw / hagel langer liggen op het veld. Een vervroegde winterstop dus!


Mark

Lees verder

Klaar voor de start...!!!

HTZ Algemeen

28-8Na een welverdiende vakantie voor iedereen zijn enkele teams alweer begonnen met trainen. Vanaf aankomende maandag 29 augustus is het de bedoeling dat elk elftal weer gaat trainen. Het is de taak van de trainer(s) om te zorgen dat iedereen binnen het team op de hoogte is van wanneer er weer getraind kan gaan worden.

Lees verder

Nieuws afbeelding

Zaalhockey

HTZ Algemeen

25-11 Aan alle coaches en/of trainers,
Na een veel te lange stilte dan toch nieuws mbt de mogelijkheden tot zaaltrainingen. Op de datums 17, 24 en 31 januari en 7 februari ( zondagen ) zijn zowel de Belt in Oost-Souburg als de Kruitmolen in Middelburg beschikbaar voor zaalhockey trainingen. Vanwege de veranderde financiƫle situatie en de keuze toch vooral een veldtraining club te zijn

Lees verder

Nieuws afbeelding

Trainingen gaan door!

HTZ Algemeen

23-1De trainingen mogen vanaf maandag 23 januari weer hervat worden!

Lees verder

Nieuws afbeelding

Vandaag, vrijdag 20 januari, geen trainingen!

HTZ Algemeen

17-1 Vandaag, vrijdag 20 januari, gaan de trainingen NIET door!  
De velden zijn zodanig bevroren dat de bal te veel stuitert en dat er rijp op het veld ligt die gladheid veroorzaakt.
Bij geen nieuwe afmelding zullen de trainingen maandag weer hervat worden!

Lees verder

Nieuws afbeelding

Trainingen dinsdag 6 december en woensdag 7 december afgelast!

HTZ Algemeen

6-12Door onbespeelbare velden zijn de trainingen voor dinsdag 6 december en woensdag 7 december afgelast.
Donderdag zal gekeken worden of de trainingen weer hervat kunnen worden.

Lees verder

Nieuws afbeelding

trainingen afgelast

HTZ Algemeen

8-2trainingen afgelast door harde de wind ivm met kans op omvallende doelen.

Lees verder

bevroren veld

HTZ Algemeen

18-1Beste leden,
Vanaf heden starten de trainingen weer, door de bevroren velden kunnen vandaag de trainingen niet doorgaan. 
Met vriendelijke groet,
Lars de Kubber 

Lees verder

onweer maandag 24 aug

HTZ Algemeen

24-8Beste leden door het onweer mag er niet getraind worden !! De velden zijn gesloten.

Lees verder

onweer maandag 24 aug

HTZ Algemeen

24-8Beste leden door het onweer mag er niet getraind worden !! De velden zijn gesloten.

Lees verder

code oranje onweer trainen afgelast 5 juni

HTZ Algemeen

5-6 Beste leden 
Door het KNMI is code oranje afgegeven en onweer daarom zijn de velden vandaag gesloten !!
Mvg de trainingcoordinatoren 

Lees verder

2e paasdag velden gesloten

HTZ Algemeen

6-4Beste leden ,
Iedereen een fijne Pasen, maar helaas zijn de velden gesloten tijdens tweede paasdag.
Mvg Lars 

Lees verder

trainingen 8 feb afgelast

HTZ Algemeen

8-2Vanwege de aantrekkende wind zijn de trainingen vandaag afgelast. De trainingen zijn afgelast wegens het gevaar van omvallende goals/doelen .
Mvg Lars 

Lees verder

d