Welkom bij HC Walcheren
header foto header foto header foto header foto
 
HTZ Algemeen

Inschrijven zaalhockey !!

Nieuws afbeelding 6-9-2020

Beste leden en ouders,

 

Vanaf nu is het mogelijk om je in te schrijven voor de zaalhockeycompetitie elftallen 2020-2021! We zijn er weer vroeg bij maar aangezien de bond de 3e week van september de teamopgave wilt ontvangen zullen wij nu al starten met de inschrijving. Uiteraard zal alles onder voorbehoud zijn van de coronamaatregelen van de overheid.

 

Waarom zaalhockey?
Zaalhockey is een leuke, attractieve en snelle variant van veldhockey. Je bent veel aan de bal. Technische vaardigheden zijn nodig en zullen zich verder en sneller ontwikkelen in de zaal. Dit geldt ook voor je spelinzicht. Deze ervaringen en voordelen neem je later weer mee naar de veldwedstrijden.

Hoe schrijf je in?
Wie dit jaar wil zaalhockeyen dient zich individueel in te schrijven. Dat doe je als volgt:

·Log in op de website als lid van HC Walcheren. De site schakelt door naar LISA team. Op de openingspagina vul je je lidnummer en wachtwoord in. Ben je het wachtwoord kwijt dan kun je dat hier ook opvragen. Ben je je lidnummer kwijt dan kun je dit terugvinden op de contributiefactuur of je kunt hiervoor een mail sturen naar de ledenadministratie.

·Klik bovenin ‘Club’ aan en vervolgens ‘Evenementen’.

·Je meldt je aan door onderaan op het icoon te klikken. Vervolgens opent er een scherm met een Ideal betaling om direct de zaalcontributie te voldoen. Na een succesvolle betaling word je automatisch aangemeld voor de zaalhockeycompetitie. Enkel als wij je geen passend team kunnen bieden zullen wij de inschrijving annuleren.

·Je ontvangt vanuit de commissie HTZ een bevestiging zodra je inschrijving binnen is. Als je teruggaat naar de startpagina kun je rechts onderin een blokje ‘Evenementen’ zien. Daarin kun je teruglezen dat je je hebt aangemeld. Als je erop klikt verschijnt het groene icoontje weer.

·Als je klikt op ‘Uitgenodigd’ kun je opzoeken wie zich nog meer hebben aangemeld.

Let op: de uiterste inschrijfdatum is 13 september. Daarna moeten we de teams aan de bond doorgeven. Als je te laat inschrijft, is de kans groot dat je niet meer mee kan doen!

Algemeen
Het inschrijfgeld voor de deelnemers bedraagt €80,-. De contributie zal via Ideal, bij de inschrijving, geïnd worden.

We proberen zoveel mogelijk om de teams uit de veldhockeycompetitie bij elkaar te houden. Echter, bij te weinig inschrijvingen uit een team zullen we eventueel teams gaan samenvoegen.

Naast deelname aan de door de KNHB georganiseerde competitie geven we alle teams nog op minimaal 20 momenten de mogelijkheid om te trainen of een oefenwedstrijd te spelen.

We proberen echt om iedereen die mee wil doen ook daadwerkelijk in te delen, echter we kunnen dit niet 100% garanderen. De zaalcapaciteit in Vlissingen/Middelburg/Veere en directe omgeving kan een beperking geven in het totaalaantal teams dat kan deelnemen aan de competitie. De trainingen zullen plaatsvinden in de sporthal De Kruitmolen in Middelburg en sporthal De Couburg in Koudekerke. Door het wegvallen van de sporthal Nassaulaan zullen de 2e trainingen plaatsvinden in sport-/gymzaal Van Duyvenvoorde in Oost-Souburg en de Omnibus in Vlissingen. In deze zalen zullen ook balken aanwezig zijn. De thuiswedstrijden van de zaalcompetitie zullen plaatsvinden in sporthal De Kruitmolen. Mocht zich deze beperking voordoen, dan zal de commissie HTZ hierover besluiten. Daarnaast is het mogelijk dat teams met onvoldoende spelers om zelfstandig deel te nemen vanwege te groot klassenverschil niet bij een ander team ingedeeld kunnen worden (zo zal een speler uit de 1e klasse niet worden ingedeeld bij een team uit de 4e klasse). De beoordeling hiervan vindt plaats in overleg met onze lijncoördinatoren. De uiteindelijke indeling vindt plaats door de commissie HTZ. Maar zoals gezegd, we streven ernaar om iedereen mee te laten doen.

De teams zorgen zelf voor een coach, zonder coach vindt er geen deelname aan de zaalhockeycompetitie plaats. Trainer zal in overleg met de commissie HTZ gaan.

Scheidsrechters
De A/B/C-jeugd en senioren worden ingedeeld om te fluiten bij teams uit een jongere leeftijdscategorie. Indeling zal op hetzelfde niveau zijn als bij de veldcompetitie.

De indeling kan niet altijd zoals op het veld voorafgaand of meteen na de eigen wedstrijd. Het kan voorkomen dat er meer tijd tussen zit of zelfs op een andere dag dan de eigen wedstrijd.

De arbitragecommissie streeft ernaar de scheidsrechters te leveren uit de scheidsrechters pool of de A/B-jeugd. Op deze manier proberen we een goede kwaliteit van fluiten te garanderen. Als er teams zijn die zelf voor twee scheidsrechters willen zorgen, heel graag. Dan even een bericht aan de arbitragecommissie, dan kunnen zij daar rekening mee houden.

We organiseren voorafgaande aan de competitie een instructieavond op de club voor het fluiten in de zaal, waarbij we alle scheidsrechters en ouders van harte uitnodigen om aanwezig te zijn.

Heb je nog nooit eerder gezaalhockeyd?
Dit heb je nodig:
·Schoenen met witte zolen
·Een zaalhockeystick

.Handschoen

·Bitje
·Scheenbeschermers
·HC Walcheren tenue

Let op: je speelt zowel op zaterdag als op zondag. Verder heb je minimaal 20 trainingen, op andere tijden dan je normale trainingstijd. Zaalhockey gaat ook door in de vakanties!

 

 


Maandoverzicht

Nog geen agenda punten.