Welkom bij HC Walcheren
header foto header foto header foto header foto
 
Artikelen

Smurfen, ze bestaan!

Nieuws afbeelding 17-11-2011 Edith Minderhoud ziet ze elke week! De Smurfen van HC Walcheren. Om precieser te zijn, de F Smurfen van HC Walcheren. Edith is 42 jaar, getrouwd en heeft een 17-jarige dochter, Robin, die tot kort zo’n 11 jaar bij het voormalige Vlissingen heeft gehockeyd.

Via haar dochter is Edith bij het vrijwilligersleven van de hockeyvereniging betrokken geraakt. “het begon te kriebelen toen Robin op de woensdagmiddag haar eerste training had als kleine meid. De Jongste Jeugd lijn in de TC was toen net opgestart door Tanja Prins en Jacqueline Rothengatter”. Kort na de eerste training verstekde zij Tanja en Jacqueline in de TC. Hoewel Edith helemaal geen hockeyachtergrond heeft, kon ze zich toch goed inzetten voor feestjes voor de jongste van de hockeyclub. 


Inmiddels is zijn we dus 11 jaar verder en heef Edith al veel betekend als vrijwilliger bij de Vlissingse hockeyvereniging. “ik ben nu alleen nog de coördinator van de F-Smurfen. F-smurfen zijn de allerjongsten van HC Walcheren, in de leeftijd van 5 ½ tot 8 jaar”. Edith werkt nog steeds samen met Tanja. Er is wel een taakverdeling bij het duo. Tanja verzorgt de trainingen en Edith is nog steeds van de feestjes, maar sinds kort ook van de competitie voor deze rakkers. Edith legt uit; “de F-competitie is een landelijke competitie voor de jongste van de club”, ze voegt daaraan toe; “het is een soort kennismaking met de later competitie en een verbetering van de aansluiting met hockeyend Brabant”. De F-Smurfjes spelen op de vroege zaterdagmorgen 3 tegen 3 op de helft van een 6-talveld. 

“Het is ontzettend leuk om te zien hoe de kleine smufen zo enthousiast zijn met elkaar op het veld. De F-smurfen groep is inmiddels gegroeid tot 60 kinderen die trainen op de woensdagen van 16:00u tot 17:00u. Edith zit niet graag stil en is druk bezig met het organiseren van leuke festiviteiten die in het kader van hockey staan. Aan elke festiviteit is een thema verbonden. “we hebben laatst met Halloween na de training pannenkoeken gegeten, en nu de Sint weer in het land is heb ik weten te regelen dat hij op 30 november langs komt op de training” 


“Omdat de groep zo groot is geworden zouden extra trainers welkom zijn, bijvoorbeeld ouders die kunnen helpen of enthousiaste jeugdleden van HC Walcheren”. Edith is minstens net zo enthousiast over de F-Smurfen als de Smurfen zelf. 
Mocht je enthousiast zijn om Edith en Tanja te helpen met trainen stuur dan een mailtje naar [email protected] en we brengen je in contact!

Maandoverzicht

Nog geen agenda punten.