Welkom bij HC Walcheren
header foto header foto header foto header foto
 
HTZ Algemeen

Club-thema avond Warming-Up!

Nieuws afbeelding 8-2-2017

Donderdag 16 februari staat er een clubthema-avond warming-up op het programma. Deze avond is bedoeld voor trainers en coach van jeugdteams. Het programma is ook voor senioren maar de focus ligt deze avond bij de jeugd in verschillende leeftijdsgroepen. Tijdens deze avond zal er door de expert Wendela van Dijk een presentatie gegeven worden over het ontstaan van dit programma en hoe wij als club daar verder mee kunnen ontwikkelen.

 

Waarom deze avond?

Blessurepreventie is een belangrijk aandachtspunt voor HC Walcheren. Om veilig en met plezier te kunnen hockeyen is het belangrijk dat een speler al op jonge leeftijd de juiste oefeningen leert. Op die manier leren spelers o.a. de heup, knie en enkel, op een goede manier te belasten waardoor er minder kans bestaat op acute blessures, blessures door overbelasting (op jonge leeftijd) en slijtage (op latere leeftijd. De KNHB heeft samen met VeiligheidNL en KNHB-partner Interpolis een Warming-up programma ontwikkeld, waarmee elke trainer en of coach voor elke leeftijdscategorie de training, maar ook de wedstrijd kan beginnen en die aansluit op de visie Spel en spelinzicht van de KNHB Academie.

 

Hoe te gebruiken?

Via een website en een speciaal ontwikkelde app kan iedereen een warming-up samenstellen. Ook bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van een programma op maat. De oefeningen bestaan uit motorische- en hockeyvaardigheden en hanteren o.a. de thema‚Äôs: behendigheid, stabiliteit, flexibiliteit en snelheid/kracht. Door deze oefeningen kunnen teams op een leuke, verantwoorde en gevarieerde manier beginnen aan de training of de wedstrijd. 

 

 

Begeleiding

Als alle coaches en trainers na donderdag 16 februari op de hoogte zijn van het warming-up programma willen wij hier als HC Walcheren verder in ontwikkelen. Om te zorgen voor deskundige begeleiding zal Personal Fysio ons hierin ondersteunen. Meer informatie hierover zal volgen in het voorjaar.

 

Wij hopen jullie allemaal te mogen verwelkomen op bovenstaande avond vanaf 18:30 uur. De bijeenkomst zal starten om 18:45 uur en zal rond 21:30 uur eindigen.

Maandoverzicht

Nog geen agenda punten.