Welkom bij HC Walcheren
header foto header foto header foto header foto
 

Arbitrage

Alles wat je maar wilt weten over de arbitrage op HC Walcheren. En natuurlijk ook buiten de vereniging! Je kunt over de volgende onderwerpen allemaal informatie vinden:
1. Het laatste nieuws, zowel over spelregels als scheidsrechters
2. Verenigings Arbitrage Plan, het beleid op het gebied van arbitrage op de club
3. Shake Hands, sportief en respectvol voor, tijdens en na de wedstrijd
4. Opleidingen, clubscheidsrechter plus opleiding (CS+), opleidingen via de KNHB
5. Spelregels, alle spelregels van 3 tot 11 tallen en natuurlijk de briefings
Het laatste nieuws

KNHB promoot het fluiten! #fluitmee

Verenigings Arbitrage Plan

Op HC Walcheren staan de zaken rondom de arbitrage beschreven in het Vereniging Arbitrage Plan (VAP). Het VAP is door de leden tijdens de ledenvergadering van 4 oktober 2016 goed gekeurd en de arbitrage commissie (AC) heeft daardoor de bevoegdheid om het plan naar behoren uit te (laten) voeren. In het VAP is onder meer vast gelegd hoe de indelingen worden gemaakt en wat de gevolgen zijn van het niet op komen dagen, ook wel no show, bij een fluitbeurt. Het gehele VAP kunt u vinden na inloggen.
Shake Hands

Shake Hands is door de KNHB geïntroduceerd om de sportiviteit rond de wedstrijden te verbeteren. Door dit plan komen de teams op sportieve manier in contact met elkaar zowel voor, tijdens als na de wedstrijd. Dit begint met een line up van de teams voor de wedstrijd. Wat zorg draagt voor meer respect tijdens de wedstrijd. En als afsluiting resulteert in het gezamenlijk het veld verlaten en in het clubhuis wat drinken. Niet alleen voor de teams is het een mooi middel maar ook voor de coaches. Zo komen de coaches elkaar voor de wedstrijd al tegen en vullen ze na de wedstrijd gezamenlijk het digitaal wedstrijdformulier in met de scheidsrechters. Zie ook het onderstaande filmpje over Shake Hands.

Opleidingen

Wil je de spelregels beter leren en kunnen toepassen? Ben je enthousiast over het fluiten? Dan is de clubscheidsrechter plus opleiding (CS+) iets voor jou!

Je gaat samen met een leercoach in de praktijk nog beter leren fluiten. Aan de hand van de ervaring van je leercoach en de tips en trucks die hij je mee geeft ga je naar een hoger niveau. Naast het fluiten van wedstrijden zijn er ook drie workshops die je krijgt, onder andere over de positionering en je fluit intonatie.

Lijkt het jou leuk om deel te nemen aan de CS+? Stuur dan een mailtje naar [email protected]. Wil je nog wat meer informatie? Bekijk dan de CS+ flyer door op onderstaande afbeelding te klikken.Spelregels

Alle spelregels van de 3 tallen tot de 11 tallen zijn hier onder terug te vinden. Klik op de afbeelding om de spelregels te openen! Eventuele extra, vooral handige, documenten zijn hier ook te vinden. Klik ook voor deze documenten op de afbeelding.

11-tallen
Spelregels Extra (briefing)8-tallen
Spelregels Briefing6-tallen
Spelregels Briefing3-tallen
Spelregels Briefing 
d