Welkom bij HC Walcheren
header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

Coronaprotocol HC Walcheren

Nieuws afbeelding 29-9-2020

Coronaprotocol HC Walcheren
Per 29-9-2020 18:00

Naar aanleiding van de persconferentie van 28 september 2020 hebben we op HC Walcheren een nieuw protocol opgesteld met inachtneming van de nieuwe regels rondom het coronavirus.

Standaard afspraken, deze gelden natuurlijk nog steeds
- Houd 1,5m afstand
- Vermijd drukte
- Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen
- Was vaak je handen
- Hoesten en niezen in de elleboog.


Bezoek aan HC Walcheren
Bezoek aan de club is alleen nog toegestaan op het moment dat je moet trainen, training moet geven of als je een wedstrijd moet spelen, fluiten of coachen. Dit betekent dus dat alleen (proef)leden en vrijwilligers nog op de club welkom zijn op de momenten dat ze moeten trainen, spelen, of een vrijwilligerstaak moeten uitvoeren.
Voor iedereen van 13 jaar en ouder is het nog steeds verplicht om het bezoek aan de club te registreren. Dit kan via hcwalcheren.nl/registratie of via de QR-code die op het bord staat na het lage hek als je het terrein op komt. Let op! Je aanwezigheid aangeven in de LISA-app is niet voldoende, registratie móét via de link of de QR-code!

Toeschouwers, trainen en wedstrijden
Toeschouwers zijn voorlopig niet toegestaan op sportaccommodaties. Het doel van deze maatregel is om de sportbeoefening zoveel mogelijk door te laten gaan, zonder grote groepen mensen bij elkaar te brengen. Onderstaande punten geven richting aan de maatregel:
- Ouders/verzorgers en andere belangstellenden mogen niet meer naar de trainingen en wedstrijden komen kijken;
- Bij uitwedstrijden van de jeugd vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. Zorg er dus voor dat je niet met meer auto’s op pad gaat dan nodig is!;
- Bij thuiswedstrijden, trainingen en fluitbeurten vallen chauffeurs niet onder de teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken;
- Na afloop van je training(en) of wedstrijd(en) word je gelijk aangemerkt als toeschouwer. Je moet dan zo snel mogelijk de club weer verlaten. Als er een training zit tussen de tijd dat je training geeft en zelf moet trainen mag je dus niet op de club blijven; dit geldt ook voor de periode tussen fluiten en zelf spelen. Alleen als trainingen en/of wedstrijden direct op elkaar aansluiten mag je op de club blijven.

Kantine, toiletten en kleedkamers
Het gebruik van kleedkamers is ook in deze periode niet mogelijk tijdens de trainingsdagen. Op wedstrijddagen zal in bepaalde gevallen én in overleg met de aanwezige bestuursleden en/of TC-leden gebruik van de kleedkamers mogelijk zijn. De toiletten zijn gewoon toegankelijk; maximaal 1 persoon tegelijk in elke toiletruimte! Doordat de kantine gesloten moet blijven, is er tweerichtingsverkeer in de gang bij de toiletten. Let hierbij dus goed op de 1,5m afstand en wacht niet in de gang tot er een toilet vrij is. De materiaalruimte is alleen toegankelijk voor de trainers en de keepers. In de EHBO-ruimte liggen spullen klaar in geval van nood op trainingsdagen. In het weekend zal dit bij de wedstrijdtafel zijn.

Trainingsdagen
Op trainingsdagen zal de kantine ook voor de trainers gesloten zijn. Het is helaas niet mogelijk om in de keuken je eten op te warmen of om binnen te eten zoals je gewend was om te doen. Voor de teams die na de training vaak nog iets gezamenlijk dronken in het clubhuis zal dit nu niet mogelijk zijn. Het is ook niet de bedoeling om op het terras te blijven hangen na de trainingen; ben je klaar met trainen verlaat dan zo snel mogelijk het terrein. Kom dus ook niet onnodig vroeg naar je eigen training toe. Het meenemen en nuttigen van eigen eten en/of drinken op het terras is deze periode dan ook verboden als dit niet noodzakelijk is.

Wedstrijddagen
Nu er geen mogelijkheid is om binnen te schuilen bij eventueel slecht weer door de nieuwe regels. Is het voor coaches, trainers en chauffeurs van bezoekende teams belangrijk om goed het weerbericht in de gaten te houden. Zoals gebruikelijk melden coaches zich nog steeds bij de wedstrijdtafel, deze is alleen bereikbaar via de voordeur van het clubhuis! Dit is ook de enige deur die de komende periode in gebruik zal zijn om het clubhuis te betreden en te verlaten.
De chauffeurs van de bezoekende teams mogen, zoals eerder ook al het geval was, alleen aan de lange zijde van het veld tegenover de dug-outs staan in de daarvoor aangegeven vakken. Maximaal 2 personen per vak en vakken met kruizen zijn niet voor toeschouwers.Bijlage
d