Welkom bij HC Walcheren
header foto header foto header foto header foto
 
HTZ Algemeen

De jeugd gaat weer trainen; de regels!

29-4-2020

 

Beste leden van HC Walcheren,

De afgelopen tijd heeft veel van ons allen gevergd. De beperkte vrijheid, scholing en het werken vanuit huis: de coronacrisis heeft een enorme impact op ons dagelijks leven. Onze gedachten gaan uit naar degenen die het virus van heel dichtbij hebben meegemaakt of een dierbare hebben verloren. De crisis is zeker nog niet voorbij, maar er lijkt weer wat lucht te komen.

We willen iedereen bedanken voor de ongelooflijke inzet die is gedaan om ervoor te zorgen dat de maatregelen door de overheid nu wat zijn versoepeld. En dankzij alle inspanningen kan er ook gehockeyd worden. Het is fantastisch dat de kinderen weer lekker buiten kunnen bewegen en samen mogen sporten.

Het virus is echter nog niet weg en daarom is het zo belangrijk de regels in acht te nemen die door het RIVM en KNHB worden voorgeschreven.


Wat betekent dit in praktijk voor HC Walcheren?

De competities zijn afgelast, maar alle trainingen voor de jeugd t/m 12 jaar (t/m de D-lijn) alsmede voor de jeugd van 13 t/m 18 jaar starten in week 19. De eerste trainingen beginnen op dinsdag 5 mei, zij het in aangepaste vorm. Zo duren de trainingen een uur en tussen twee trainingen zit een half uur speling. Per team wordt op een heel veld getraind (dit geldt voor de jeugd van 13 t/m 18 jaar). Op deze manier voorkomen we dat er te veel bewegingen tegelijk optreden. Het aangepaste trainingsschema is te vinden op www.hcwalcheren.nl een in de Lisa-app.


Veiligheidsvoorschriften

De jeugd t/m 18 jaar hoeft tijdens de trainingen geen 1,5 meter afstand te houden. De spelers moeten de instructies van de trainers vanzelfsprekend nauwlettend opvolgen. Voor en na de training moet de 1,5 meter afstand in acht worden genomen. Om te veel wisselende contactmomenten met verschillende trainers te voorkomen, werken we voorlopig met 4 vaste trainers.

Verder is het belangrijk dat de kinderen niet eerder dan 10 minuten voor aanvang van de training op de club aanwezig zijn en dat zij direct na de training naar huis gaan.

Ouders/verzorgers mogen het sportpark niet betreden. Kinderen kunnen afgezet en opgehaald worden op de parkeerplaats, nadat de auto in een daarvoor bestemd parkeervak is gezet. Dit is belangrijk om wederom extra bewegingen tegen te gaan. Ook is er een speciale aanloop- en teruglooproute.

Kinderen die ziek zijn, of kinderen waarbij een gezinslid ziek is (hoesten, koorts, verkouden, etc.), mogen niet komen trainen.


Hygiënemaatregelen

We trainen niet met hesjes en vragen de spelers van de jongste jeugd en de D-lijn elke training zelf een donker en een licht shirt mee te nemen.

Tassen worden buiten het veld neergezet in de aangegeven vakken.

Voor het betreden van de velden worden de handen gedesinfecteerd. We hebben hiervoor speciale gels klaarstaan. De trainers zorgen aan het eind van de trainingsdag dat het clubmateriaal gedesinfecteerd wordt. Elke speler maakt gebruik van zijn/haar eigen bidon. Er worden geen sticks, e.d. uitgeleend. Spugen en/of de neus legen op het veld is ten strengste verboden. Snuiten gebeurt in een papieren zakdoek, die vervolgens direct in de prullenbak wordt weggegooid.

Het clubhuis en kleedkamers blijven tot nader order gesloten. Alleen de EHBO en wc’s zijn toegankelijk. Kinderen moeten alleen naar de wc en mogen zich dus niet in groepjes in de toiletruimte begeven.

Buiten de gangbare schoonmaak, worden alle wc’s na elke trainingsdag gedesinfecteerd.

Deze hygiënevoorschriften en veiligheidsmaatregelen komen ook beschikbaar op de site. Nogmaals, voorgaande is in navolging van de adviezen van het RIVM en aanvullende richtlijnen van de KNHB. We verzoeken jullie de bovenstaande maatregelen goed na te leven, ook omdat de gemeente ons fors kan beboeten indien we ons hier niet aan houden.

Indien jullie nog vragen hebben, kan je deze mailen naar [email protected]

 

Namens het bestuur

 

 

 


 

 

 

Bijlage

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Maandoverzicht

Nog geen agenda punten.