Welkom bij HC Walcheren
header foto header foto header foto header foto
 
HTZ Algemeen

Speler volg systeem (SVS)

11-11-2019

De jongens en meiden hebben de eerste wedstrijden na de herfstvakantie weer achter zich. Nu de meest urgente problemen rond de velden lijken te zijn opgelost, keert de focus terug waar die hoort: bij het plezier in hockey. HC Walcheren biedt graag voor iedereen mogelijkheden om zichzelf te blijven uitdagen, motiveren en verbeteren. Om van ieder kind een goed beeld te krijgen en te houden, sturen wij dit weekend een mail aan de begeleiding van alle juniorenteams. De mail bevat het SVS formulier en een bijbehorende toelichting. Ook de begeleiding van de jongens en meiden van de E8 teams worden benaderd in het kader van het speler volg systeem.

De technische commissie vindt het belangrijk om alle ouders te informeren over het gebruik van het speler volg systeem. Het speler volg systeem is uiteraard allereerst een belangrijk hulpmiddel bij de teamindeling bij de junioren voor het seizoen 2020-2021. Om niet van een momentopname afhankelijk te zijn, zullen we dit jaar op drie momenten informatie verzamelen. Daarnaast wordt het speler volg systeem ook gebruikt om een goed beeld van uw zoon of dochter te krijgen door de jaren heen, ongeacht de klasse of het team waarin hij of zij speelt. Welke aspecten gaan hem / haar makkelijk af en waar liggen de verbeterpunten. Hier kan dan door de coaches, managers en trainers specifiek op worden gelet. Ook kan de informatie worden overgedragen van team tot team.

De technische commissie gelooft dat het in het belang van het kind is, om de coaches, managers en trainers zowel de ruimte, de tijd als de vrijheid te geven voor de beoordeling. Deze beoordeling behoort zo objectief mogelijk te zijn. In de meest ideale situatie zal de informatie over uw kind een grotendeels eenduidig beeld moeten opleveren. In de praktijk komt het voor dat de aangeleverde informatie van een coach soms toch verschilt van die aangeleverd door een trainer. Het zijn uiteindelijk ook circa 300 kinderen waarover informatie wordt verzameld. Om betekenisvolle verschillen in de beoordeling van uw kind te kunnen plaatsen, zullen ook de vier lijn-coördinatoren gedurende het seizoen veel van de wedstrijden en trainingen komen bezoeken. Ook de beide algemene coördinatoren van de junioren lijn proberen een zo objectief mogelijk beeld te vormen van ieder kind gedurende het seizoen.

De technische commissie let op meerdere te ontwikkelen vaardigheden, verdeeld over vier hoofdgroepen. Er wordt natuurlijk gekeken naar de diverse technische aspecten, maar ook fysieke aspecten, tactische aspecten en de mentale aspecten vormen een belangrijk onderdeel van het SVS. De opzet van het speler volg systeem is vooralsnog zodanig dat de technische commissie in algemene zin geen onderscheid maakt tussen de verschillende aspecten. Er vindt geen weging plaats. Maar specifiek bij bijvoorbeeld de prestatieteams kan de nadruk worden gelegd op het technisch aspect.

Mochten er vragen zijn over het gebruik van het speler volg systeem, dan kunt u als ouder contact opnemen met de coördinatoren lijn van de technische commissie voor de junioren lijn: [email protected] of [email protected]


Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Maandoverzicht

Nog geen agenda punten.