Welkom bij HC Walcheren
header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

Rookvrij Vrijburg

Nieuws afbeelding 15-10-2019
Vlissingen, 15-10-2019

Sportpark Vrijburg gaat rookvrij!
Sportpark Vrijburg is vanaf 1 november 2019 rookvrij

Atletiek- en Duursportvereniging Dynamica en Hockey Club Walcheren zijn een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. We geven kinderen graag het goede voorbeeld. Daarom zetten we vanaf 1-11-2019 de stap naar een volledig rookvrij sportpark. Hiermee beschermen we de jeugd tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijke meeroken. Zo bieden Dynamica en HC Walcheren iedereen een gezonde en veilige sportomgeving.

Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Zien roken, doet roken. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar.

Met een rookvrij sportterrein dragen we bij aan het realiseren van een Rookvrije Generatie. Een generatie kinderen die zélf kan en zal kiezen voor een gezonde, rookvrije toekomst. En hiermee volgen we het beleid van de gemeente om plaatsen waar veel kinderen komen rookvrij te maken.

Vanaf 1 november aanstaande is het sportpark rookvrij. Iedereen is en blijft welkom op ons sportpark, ook rokers! We vragen rokers om buiten het zicht en buiten het terrein te roken. De entree en plekken binnen ons sportpark, zoals langs de lijn, het terras en parkeerplaats binnen de hekken zijn rookvrij. We rekenen op uw medewerking om samen met Dynamica en HC Walcheren te zorgen voor een gezonde en veilige omgeving voor onze jeugd en alle andere bezoekers.