Welkom bij HC Walcheren
header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

ANWB Lichtbrigade op Hockeyclub Walcheren

9-11-2015

Zaterdag 7 november heeft een achttal vrijwilligers van de hockeyclub Walcheren meegewerkt aan de actie van de ANWB Lichtbrigade. De actie vond plaats om vooral aandacht te vragen voor fietsverlichting. Veel leden komen op de fiets naar wedstrijd of trainingen en in deze tijd is het al vroeg donker. Goede fietsverlichting is dan noodzakelijk. Ook de politie was in de ochtenduren aanwezig en vertelde dat binnenkort weer extra wordt gelet op fietsverlichting. Geen verlichting betekent een boete van € 45,--.

Alle fietsen van de leden en (groot)ouders werden gecontroleerd op licht, bandenspanning, spatborden en jasbeschermers, reflectie, remmen en bellen. Er zijn 97 fietsen gecontroleerd. Bij 15 fietsen zijn de batterijen in de lampen vervangen. Verder zijn er bij ca. 30 fietsen nieuwe voor- en/of achterlampen gemonteerd. We hebben ook enkele bijzondere dingen gezien. Zo had een fiets een echt 30 centimeter wit geschilderd achterspatbord. Dat konden we bewonderen. Ook was er een fiets waarvan het voorwiel los zat. Dat konden we repareren.

Het was een mooie dag. We kregen veel complimenten voor deze goede actie en bedankjes voor de verzorging van de verlichting. De vrijwilligers kregen na afloop het meest antieke voor- en achterlicht dat er is, de dank voor hun inzet en medewerking is groot.