Welkom bij HC Walcheren
header foto header foto header foto header foto header foto
 
Arbitrage

Kom naar het spelregelcafé!

Nieuws afbeelding 2-9-2015

Beste leden, ouders, scheidsrechters, trainers en coaches,

 

Op aanstaande zaterdag 5 september zal op onze club het spelregelcafé plaatsvinden. In samenwerking tussen de Evenementen Commissie en de Arbitrage Commissie willen wij ervoor zorgen dat iedereen voorbereid het seizoen in kan gaan. 

 

De scheidsrechter zorgt ervoor dat onze wedstrijden op een sportieve manier en volgens de spelregels verlopen zodat spelers en publiek kunnen genieten van het spelletje.

De meeste spelers en coaches weten dat natuurlijk wel, maar staan daar vaak te weinig bij stil.

 

Als club vinden wij het van groot belang dat scheidsrechters gewaardeerd worden en positieve aandacht krijgen zodat ook zij meer plezier in het fluiten hebben. En dat is ook precies de bedoeling van het spelregelcafé op zaterdag 5 september. Gedurende de dag zijn er briefings voor de jongste jeugd en voor de elftallen. Hierbij zal onder leiding van scheidsrechtercommissaris en bondscheidsrechter Jan Crucq zowel de nieuwe als bestaande spelregels worden doorgenomen en een toelichting over sportiviteit en respect wat daarbij komt kijken. Dat laatste is uiteindelijk het eerste wat op het veld aanwezig moet zijn om een plezierige wedstrijd te kunnen spelen en fluiten. Daarnaast is er uiteraard de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

 

De briefings zullen zaterdag plaatsvinden tussen 10:00 uur en 14:00 uur. In de morgen zijn er twee briefings voor de jongste jeugd en in de middag 3 voor de elftallen.

 

Tussen de briefings door is er ook de mogelijkheid voor scheidsrechters om advies te vragen over de manier van fluiten. Zowel over het toepassen van de spelregels als over de looplijnen van een scheidsrechter. Om goed te kunnen fluiten is het namelijk erg belangrijk om overzicht te houden gedurende de wedstrijd. Ook voor begeleiding tijdens het fluiten zijn er mogelijkheden komend seizoen.

 

Hopelijk zien wij jullie in het spelregelcafé om ervoor te zorgen dat iedereen voorbereid het seizoen in kan gaan.

 

Bij vragen en/of opmerkingen zijn wij te bereiken via [email protected] of [email protected].

Bijlage

Maandoverzicht

Nog geen agenda punten.