Welkom bij HC Walcheren
header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

Rozemarijn: "Ik had hevige pijn toen ik daar lag op het veld"

Nieuws afbeelding 27-3-2012
Rozemarijn van Krugten had haar zaterdag iets anders voorgesteld dan het afgelopen zaterdag 24ste maart 2012 ging. Op een zonovergoten Sportpark Vrijburg speelden de teams van HC Walcheren hun competitiewedstrijden. Zo ook Rozemarijn met haar Meisjes B1 spelend tegen Meisjes B1 van Oudenbosch.

Rozemarijn haar wedstrijd liep niet helemaal vlekkeloos. "De wedstrijd was ongeveer 10 minuten bezig. Ik zette een verdediging in en heb toen een vreemde beweging gemaakt." vertelde Rozemarijn. Toen Rozemarijn met veel kracht haar lichaam weg draaide is waarschijnlijk haar voet blijven staan. "Ik viel en voelde meteen een hevige pijn" voegde ze daar aan toe. Rozemarijn keek naar haar been en zag dat haar knie was weggedraaid. "Ik riep meteen om hulp!".  

Na mijn roep om hulp snelden Patrick, Caroline en Franca het veld op en werd de wedstrijd stilgelegd door de scheidsrechters. "Het was fijn dat er mensen om mij heen waren die ik kende, dat voelde vertrouwd". Rozemarijn vertelde verder dat ze door de vertrouwde omgeving controle over haar lichaam kon krijgen en te ontspannen omdat ze wist dat het nabije drietal niet zomaar iets zouden ondernemen zonder dat met haar te bespreken. "Ik had hevige pijn toen ik daar lag op het veld"

Al snel werd duidelijk dat de toestand van Rozemarijn dusdanig was dat het door professionals behandeld moest worden. Vrijwel direct werd er een ambulance gebeld en werd de weg vrijgemaakt om de hulpdiensten makkelijk naar het veld te laten rijden..

De hulpdiensten waren gelukkig snel ter plaatse. "Ik was heel blij dat ze goed naar me luisterden en me in overeenstemming met wat we besproken hadden, hebben gehandeld". 

Rozemarijn kreeg op het veld een infuus waardoor ze tijdelijk werd ingeslapen. Op die manier kon het ambulancepersoneel ter plekke haar knieschijf weer op de goede plek zetten. Vervolgens is ze afgevoerd naar het ziekenhuis in Goes. 

"Ik ben tijdens de ambulance-rit weer bijgekomen. Eenmaal op de Eerste Hulp werden er foto's gemaakt om te kijken of er schade was. Op de foto's was te zien dat er een splinter aan de buitenzijde van de knieschijf is afgebroken". En nu zit Rozemarijn van haar enkel tot aan de lies in het gips.

Het weekend is nu achter de rug, Rozemarijn heeft het wel pittig gehad. "Aanvankelijk dacht ik dat alles wel goed zou komen, maar 's avonds kreeg ik behoorlijk pijn door stuwing en kreeg ik toch wel geestelijk een terugval. Ik baal van het zware gips en de beperkte houding waarin ik kan liggen. Maar ik weet het is tijdelijk." Hoe het verder zal gaan is nog niet helemaal duidelijk voor Rozemarijn. "Vrijdag ga ik naar de orthopeed en wordt er verder dan alleen de botten gekeken. Ik hoop dat het mee valt. Ik ga ervan uit dat in ieder geval het zware gips eraf gaat".

Terug naar de bewuste zaterdag, de meisjes van Walcheren B1 hadden het zwaar. Na het ongeluk is de wedstrijd toch doorgegaan, al snel stonden de dames op achterstand. Maar toch kwamen ze terug, met een eindstand van 4-4!

Rozemarijn reageerde: "Ja super! Ik heb begrepen dat het hele gebeuren een grote impact heeft gehad op zowel mijn teamgenootjes als de tegenpartij en onze supporters. Goed dat ze de wedstrijd hebben hervat en uitgespeeld. Ik ben halverwege het seizoen in dit team geplaatst en had niet verwacht dat ik zoveel lieve berichtjes en bezoekjes van de meiden zou krijgen. Het is fijn dat de teamleden ook buiten het veld zo meeleven".

Als laatste verteld Rozemarijn nog: "Ik vond dat iedereen op de club super goed heeft gehandeld".

Namens de leden en vrijwilligers van HC Walcheren wensen we Rozemarijn alle beterschap toe. We hopen je snel weer te zien en een krabbel op het gips is natuurlijk een must! ;-)

Namens het bestuur,

Gijs de Koning

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Sponsoren

Maandoverzicht

Nog geen agenda punten.
d