Welkom bij HC Walcheren
header foto header foto header foto header foto
 
Bestuur

Start van Hockey Highschool met een jaar uitgesteld

22-3-2012

 

Ondanks het feit dat het bestuur het initiatief van het Scheldemond College, namelijk de Hockey HighSchool, een positief plan vindt voor de club, is er afgelopen maandag 19 maart 2012 tijdens de bestuursvergadering besloten dat het beter is de start van de Hockey Highschool uit te stellen tot het schooljaar 2013-2014.

 

Belangrijke reden voor dit besluit is dat het bestuur tot twee weken geleden een heel ander idee had van de bijdrage van HC Walcheren aan de Hockey Highschool; tot de inschrijving voor de Hockey Highschool is er te weinig tijd om met die nieuwe inzichten de bijdrage van HC Walcheren goed uit te werken.

Zo wordt er van HC Walcheren verwacht dat zij de verantwoording nemen voor het trainingsprogramma. Dat zijn twee ochtenden per schoolweek twee lesuren. Verder moeten er door HC Walcheren per schooljaar 4 ‘clinicdagen’ worden georganiseerd, dagen waarop de deelnemers aan de Hockey Highschool een hele dag iets gaan doen dat met hockey of sport in het algemeen te maken heeft.

Belangrijk is ook dat het plan financieel goed onderbouwd wordt. Op dit moment is er nog niet genoeg bekend en we willen geen financiële verrassingen voor de ouders noch voor de club zelf zodra de deelnemers zijn ingeschreven op de Hockey Highschool.

Om goede hockey trainingen te kunnen geven streven we naar een groep van ongeveer 14 deelnemers. Door de start een jaar uit te stellen kunnen HC Walcheren en de trainers van de Hockey Highschool komend seizoen gebruiken om spelers enthousiast te maken voor het project door bijvoorbeeld bij alle Zeeuwse clubs demonstratie-trainingen en voorlichting te geven.

 

Al met al vast een teleurstellende beslissing voor die enthousiaste hockeyers die er erg veel zin in hadden om komend schooljaar te beginnen. Hopelijk horen zij volgend schooljaar nog tot de categorie voor deelname aan de Hockey Highschool.

In de komende maanden zal het bestuur van HC Walcheren een werkgroep instellen die de Hockey Highschool als projectplan gaat uitwerken. Wij zijn optimistisch dat dat zal leiden tot de start van de Hockey Highschool na de zomervakantie van 2013.

 

Met sportieve groet,

 

Netty Tiggelman en Norbert Jagers

Namens bestuur Hockeyclub Walcheren

Gerelateerde nieuwsberichten

Beeldrecht: hoe gaan we daarmee om?

Sponsoren

Maandoverzicht

Nog geen agenda punten.
d