Welkom bij HC Walcheren
header foto header foto header foto header foto
 

Tucht

Op deze pagina kun je terecht voor alle zaken die betrekking hebben op tucht. De tuchtcommissie is er voor de leden en vrijwilligers van HC Walcheren en wordt momenteel waargenomen door Ruben Crucq (Bestuurslid Arbitrage).
We zijn wel hard op zoek naar mensen van buitenaf die zitting willen nemen in de tuchtcommissie.

De tuchtcommissie houdt toezicht op het naleven van de regels die HC Walcheren heeft opgesteld. Het huishoudelijk reglement en de statuten vormen de basis van het beleid wat de tuchtcommissie heeft. Het gaat de tuchtcommissie in eerste instantie om het plezier (hebben) in wedstrijden en het plezier om op Sportpark Vrijburg te zijn, als publiek, trainer, coach of vrijwilliger.

Mocht het plezier door bepaalde situaties of personen niet mogelijk zijn dan kun je een beroep doen op de tuchtcommissie. Echter, de tuchtcommissie mag pas de tweede stap zijn in het vinden van een oplossing voor het probleem. In eerste instantie dienen problemen of geschillen zelf opgelost te worden of kan je natuurlijk contact opnemen met de vertrouwenscontactpersoon.

De tuchtcommissie bekijkt de melding en brengt snel beide partijen bij elkaar om het plezier terug te krijgen. 

Naast problemen en geschillen kan de tuchtcommissie ook sancties opleggen aan spelers van HC Walcheren die (te veel) gele kaarten of een rode kaart hebben gekregen. Zie hiervoor ook het Vereniging Arbitrageplan.

Problemen zijn er voor om opgelost te worden, de tuchtcommissie is er voor iedereen van HC Walcheren. In contact komen met de tuchtcommissie? Mail naar [email protected].
 
d