Welkom bij HC Walcheren
header foto header foto header foto header foto
 

Veiligheid & Medische Zaken

Vertrouwenscontactpersoon

Hockey Club Walcheren is een vereniging waar mensen elkaar op sportief gebied kunnen ontmoeten.
HC Walcheren streeft naar een veilige omgeving waar een ieder op zijn of haar niveau kan sporten.
Dit moet gebeuren in een sociaal, veilige en respectvolle omgeving.
Binnen de vereniging wordt er alles aan gedaan om ongewenst gedrag, zoals pesten, discriminatie, seksueel overschrijdend gedrag en seksuele intimidatie te voorkomen.
Krijg je toch met bijvoorbeeld bovenstaande zaken te maken, dan kun je dit het beste uitspreken. Het liefst tegen degene die dergelijk ongewenst gedrag vertoont.
Helpt dat niet of durf je dat niet, vertel het dan aan iemand die je vertrouwt, thuis of op de club. Dit soort dingen roepen veel vragen en emoties op, ook al ben je zelf niet het slachtoffer.
HC Walcheren heeft daarom een vertrouwenscontactpersoon (VCP), waar je terecht kunt met je vragen en/of verhaal.


VCP Hockey Club Walcheren

Even voorstellen...
Mijn naam is Jannie van der Meer, getrouwd en moeder van 4 kinderen die allemaal met veel plezier lid zijn geweest van HC Walcheren.
In mijn werk als verpleegkundige ben ik bekend met de geheimhoudingsplicht en ik hoop dat je vertrouwen hebt dat ik een eventueel probleem ook met de nodige zorg en geheimhouding zal benaderen.

Wat houdt dit in?
Als je een probleem hebt, dat je niet kunt of wilt bespreken met iemand van de (bege)leiding of het bestuur, kun je met mij contact opnemen.
Het probleem kan over pesten, alcohol, drugs, geweld of ongewenste intimiteiten gaan, maar ook over iets anders dat je binnen de groep dwars zit en waarvan je het moeilijk vindt om het te bespreken.
Ook ouders kunnen contact met mij opnemen. Een vertrouwenscontactpersoon is er niet alleen voor jeugdleden, volwassen leden en vrijwilligers kunnen ook contact opnemen met mij.

Schroom niet mij te benaderen. Ik ben geen hulpverlener, maar ik kan je wel helpen bij het vinden van de juiste weg om het probleem aan te pakken.
Zo nodig kan de melding ook anoniem binnen de club besproken worden.

Hoe kun je Jannie bereiken?
Stuur een bericht naar mij via dit mailadres als je iets kwijt wil of ergens mee zit.
Ik neem dan contact op en maak nadere afspraken.
Medische zaken & Verzekeringen

Voor meer informatie over een veilige sportomgeving, medische zaken en verzekeringen verwijzen we je door naar de website van de KNHB. Via onderstaande links kom je per onderwerp op de betreffende website uit van de KNHB
 
d